Malt knuses

I all Grain brygprocess for man normalt malten leveret uden at den er knust.

Det betyder at man selv har mulighed for at bestemme hvor knust malten skal være. Bliver den for knust bliver det vanskeligt at få en optimal mæskningsproces, for så vil malten klumpe sammen og være vanskelig at bearbejde. Bliver malten ikke knust ordentlig er det næsten umuligt at komme ind til sukker strengene som egentlig er det interessante under mæskningen.

Desuden kan brygger selv bestemme hvornår, i forholdt til brygdagen, at malten skal knuses. Min oplevelse er at jo tættere på bryggen malten knuses jo mere effektiv bliver mæskningen.

Udstyr

Der findes flere forskellige løsninger til dette, og priserne er også meget varigerende. De fleste steder hvor der kan købes all-grain ølset eller malt i løsvægt findes også tilbud om at få malten valset så den er klar til mæskning. En maltmølle er derfor strengt taget ikke nødvendig.

Min maltmølle er modellen som er vist på billedet herunder:

maltmlle

Den fåes til 500-600 kroner og med lidt ombygning kan denne motoriseres. Min version drives nu at en batteriboremaskine. Det tager cirka 15-20 min. at knuse 6 kg malt med denne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*