Tysk Hvede Øl (Skagens Hvede)

Tysk Hvede Øl (Skagens Hvede)

Hvedebryggen er for den første af slagsen for mig. Jeg havde forinden læst lidt om hvilke problemer der kan opstå med tilstopning af filtrene i gryden, og havde egentlig forventet at bruge noget ekstra tid på dette under brygningen.
Problemet havde jeg ikke i det hele taget. Faktisk kørte cirkulationspumpen hele under hele mæskningen (90 min) uden at køre tør.
Til kontrol af temperatur under bryggen testede jeg prototypen på min regulerings boks som også virkede efter hensigten. Temperaturen lå meget stabilt omkring 65 C hele vejen igennem mæskningen.

Referencer:
Inspiration fra opskrift
BeerCalc (Skagen Hvede)

 

2008/01/24 18:00

I løbet af dagen startede gæringen. Temperaturen i rummet hvor tønden står er omkring 22 grader.

 

2008/01/25 18:00

Gæringen er nu ophørt og der skal hældes om på ny tønde. Det blev gjort samtidig målte jeg også vægtfylden som var 1014 g/l. Jeg regner ikke med at det kommer meget laverer. Ideen er nu at lade øllet stå et par dage før det hældes på flasker.
Efter omstikning var der cirka 17L tilbage.

 

2008/01/23 18:00

Brygge tid alt inklusiv: ~5 timer
OG: 1062g/L
Resultat: ~17,5 L

 

2008/02/14 18:00

Nu er øllet helt som det skal være. Skummet står fint, tykt og længe. Der er passende med brus og smagen er helt i top.

 

2008/02/05 18:00

Nu har bryggen stået et par dage på flasker og der ligger allerede et tyndt lag af bundfald. I forbindelse med tapning smagte jeg ikke på øllet så det har jeg gjort i dag i stedet.
Da jeg åbnede flasken viste det sig at eftergæringen allerede havde udviklet overtryk i flasken. Der kom da også et par m.m. skum i glasset.
Smagen var rigtig god hverken for bitter eller sød og jeg glæder mig meget til eftergæringen er færdig.

 

2008/02/02 18:00

I dag skal øllet fyldes på flasker. Det betyder at den absolut kedeligste proces skal gennemføres (flaskerens). Den del vil jeg meget gerne optimere lidt på om muligt. Jeg kunne selvfølgelig anskaffe mig nogle ~5liters fest fade. Jeg synes bare ikke det er særlig praktisk at åbne fem liter øl af gangen. Derfor beholder jeg mine flasker og den kedelige proces indtil videre. Jeg er åben for gode ideer til hvordan flaskerne renses hurtigst muligt.
Inden tapning stak jeg øllet om for at få det sidste bundfald sorteret fra inden tapningen.
Denne gang tilsatte jeg 8 gram almindeligt sukker pr. liter øl til eftergæringen. Normalt bruger jeg rørsukker, men det havde jeg ikke denne gang.

Måling af vægtfylden og beregning af alkohol.
OG: 1062 g/l
FG: 1014 g/l
Alk: 6,4 %

Publisert i Øl relateret aktivitet, Wheat Merket med:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*